Linkek a témában:
A D-vitamin fontossága
Felejtsük el az almát, nem ez tartja távol az orvost, mint az angol közmondásban, hanem a naponta bevitt D-vitamin, állítja egy széleskörű friss tanulmány, amely 19 ezer amerikai nő és férfi D-vitamin-szintjére, táplálkozási szokásaira és légúti fertőzéseinek arányaira támaszkodik.
8 étel az egészséges csontokért
Ha el akarod kerülni, hogy idősebb korodban törékennyé váljanak a csontjaid, most kell jó erős vázrendszert építened. A jelszó: kalcium, és D-vitamin!
Tartsunk D-vitamin-napot!
A D-vitamin a napsugárzással jut be a szervezetbe, azonban más úton is biztosíthatjuk szervezetünk D-vitamin-szükségletét. Ha nem ügyelünk rá, akkor a csontok ásványi anyag-tartalma csökken, ami súlyos következményekkel járhat.
D-vitamin a gombában!
Mit kezdjünk a konyhában a gombákkal? Mit főzzünk, készítsünk gombából? A termesztett gombák, a fehér- és barna csiperke (sampion), laska (Pleurotus), ördögszekér laskagomba, shiitake elkészítésével és gyógyhatású gombák, pecsétviaszgomba (Ganoderma) felhasználásával foglalkozó hírek és receptek. Friss hírek, információk a gombák felhasználásáról, konyhai tippek, trükkök, receptgyűjtemény.